+381693089410

Jedrenje Sporadama

Ela Zec

Ela Zec

Sporadi su grupa ostrva rasutih po Egejskom moru (ovaj naziv se generalno koristi za severnu grupu ostrva). 

Najvažnija među njima su Skiros, Alonisos, Skopelos i Skiatos. I možda ste shvatili — ova ostrva nam daju reč sporadičan (što znači rasuti ili retki).

Polazak ove ture je iz Volosa.

SADRŽAJ

Šta se obliazi na ovoj turi?

Skiatos

Plaža Kukunarija: Jedna od najlepših plaža na Skiatosu, poznata po finom pesku i borovoj šumi.

Plaža Lalaria: Jedna od najposećenijih mesta na Sporadima. Ova plaža je poznata po svojim belim šljunkovitim kamenčićima i tirkiznom moru. Ono što Lalariu čini posebno atraktivnom je prirodni kameni luk, poznat kao “Tripia Petra,” koji stvara savršenu pozadinu za fotografije.

Aerodrom Skiatos (Alexandros Papadiamantis): Poznat po spektakularnim prizorima sletanja aviona koji prolaze vrlo blizu glava posetilaca. 

Grad Skiatos: Nudi živahni noćni život, restorane, barove i tradicionalne grčke taverne.

Skopelos

Agios Ioannis: Poznat kao crkva iz filma “Mamma Mia!”, smeštena na litici s prelepim pogledom na more. Ako ste gledali film, sigurno cete znati o kojoj sceni je reč! 

Stafilos plaža: Prelepa plaža okružena borovima, idealna za plivanje i opuštanje.

Grad Skopelos: Tradicionalni grčki grad sa uskim ulicama, belim kućama i mnogim malim prodavnicama i restoranima.

Alonisos

Nacionalni morski park Alonisosa i Severnih Sporada: Dom retkim vrstama, uključujući sredozemne foke. Idealan za ljubitelje prirode i ronjenja.

Patitiri: Glavna luka ostrva sa brojnim kafićima i tavernama.

Agia Kirjaki

Taverne uz obalu: Uživajte u svežim morskim specijalitetima u tavernama uz obalu, koje nude autentičnu grčku kuhinju po izuzetno povoljnim cenama sa pogledom na more.

Noćna šetnja ovim prelepim ribarskim selom: Prošetajte kroz šarmantne ulice ribarskog sela Agia Kirjaki tokom noći i doživite njegovu magičnu atmosferu pod svetlom meseca.

Skiros

Grad Skiros: Šarmantan sa uskim ulicama, starim kućama i tradicionalnim zanatima kao što su ručno rađeni nameštaj i keramika.

U koliko zelite da posetite i ovo ostrvo, predlazemo turu od 2 nedelje.

Zašto je jedrenje na Sporadima savršena destinacija za sledeći odmor?

Sporadi nisu samo raj za ljubitelje jedrenja već i za sve koji žele da istraže autentična grčka ostrva, uživaju u prelepim plažama, ukusnoj hrani i bogatoj istoriji. 

Evo nekoliko razloga zašto biste trebali posetiti Sporade:

Doživite magiju ‘Mamma Mia’ filma

Za sve ljubitelje filma “Mamma Mia!”, Sporadi su savršena destinacija. Na ostrvu Skopelos, možete posetiti čuvenu crkvu Agios Ioannis, smeštenu na litici s prelepim pogledom na more, gde su snimljene nezaboravne scene iz filma.

Prošetajte mestima gde su glumci pevali i plesali, i osetite čaroliju ovog kultnog filma. Poseta ovom mestu pruža jedinstvenu priliku da oživite scene iz omiljenog filma i stvorite svoje uspomene.

Skriveni dragulji

Sporadi su poznati po svojim skrivenim draguljima, od netaknutih plaža do skrivenih uvala koje su savršene za plivanje, ronjenje i opuštanje daleko od gužve. 

Avanture za sve uzraste

Bilo da ste avanturista u duši ili tražite opuštajući odmor, Sporadi imaju nešto za svakoga. Od planinarenja po slikovitim stazama, preko istraživanja podvodnog sveta, do opuštanja na mirnim plažama – ovo je destinacija koja nudi raznovrsne aktivnosti za sve uzraste.

A ovako su se provele ekipe na Sporadama!

Zainteresovani za jedrenje Sporadima?

Ako vas privlači jedrenje po prelepim grčkim ostrvima, kontaktirajte nas danas i rezervišite svoje mesto na našoj sledećoj turi. Doživite nezaboravnu avanturu, istražujući skrivene uvale, uživajući u lokalnim specijalitetima i otkrivajući čari Sporada. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *