+381693089410

Često Postavljena Pitanja o Jedrenju

SVA PITANJA

Kako izgledaju obroci na jedrenju?

Na jedrenju se uglavnom kuva, a svaki brod ima potpuno opremljenu kuhinju gde možete pripremiti šta god želite. 

Takođe, imamo opciju doplate od 400€ (za ceo brod)  za doručak i ručak ako je vaš skiper Radomir Biberović, koji je i profesionalni kuvar. Večera je slobodna kako biste mogli uživati u grčkim tavernama. Hranu i piće kupuje ekipa broda u supermarketima blizu marina, a Radomir će pripremati jela po dogovoru sa posadom.

Kako da se spakujem?

Pakujte se u mekanu torbu jer na jedrilici nema puno mesta za odlaganje tvrdih kofera. Ponesite stvari za kupanje, ali i jedan topliji duks jer može biti hladnije noću. Obavezno ponesite patike i neke papuče za udobnost na brodu.

Koliko traje čarter nedelja?

Tipična čarter nedelja traje od subote do subote. Check in je obično subotom u 16h, a check out sledeće subote do 10h. Međutim, moguće je bukirati više nedelja zaredom ako želite produžiti svoje putovanje.

Kako se iznajmljuje brod?

Brod se iznajmljuje tako što se uplati kapara, dok se ostatak plaća u eurima pred polazak u marini. Takođe, sigurnosti depozit i završno čiščenje se plaća takođe u marini prilikom preuzimanja broda.

Gde mogu da ostavim auto?

Većina marina u kojima se ukrcavamo ima obezbeđen parking prostor za goste. Preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo vam dali tačne informacije o parkingu za vašu konkretnu marinu.

Koje dodatne troškove mogu očekivati?

Dodatni troškovi mogu uključivati gorivo, završno čiščenje, troškove vezivanja u marinama, hranu i piće, i punjenje vodenog rezervoara na brodu.

Više informacija možete pročitati ovde.

Da li mogu da idem na jedrenje sa porodicom?

Naravno! Jedrenje sa porodicom je sjajan način da provedete kvalitetno vreme zajedno i stvorite nezaboravne uspomene.

Više informacija o jedrenju sa porodicom možete pročitati ovde.

Da li je potrebno prethodno iskustvo da bih išao na jedrenje?

Nije potrebno prethodno iskustvo za jedrenje, pogotovo ako unajmljujete brod sa skiperom. Naši iskusni skiperi će se pobrinuti za sve tehničke aspekte jedrenja, tako da možete potpuno uživati u vašem odmoru.

Čemu služi sigurnosni depozit?

Sigurnosni depozit je obavezna uplata koja služi kao osiguranje za eventualne štete nastale tokom čartera. Postoje dve opcije: povratni i nepovratni depozit.

Povratni depozit: Uplaćuje se određeni iznos koji se vraća u punom iznosu ako se brod vrati bez oštećenja.
Nepovratni depozit: Uplaćuje se mnogo manji iznos koji se ne vraća, bez obzira na eventualna oštećenja.

Koliko ljudi može stati na jedrilicu ili katamaran?

Kapacitet broda zavisi od veličine. Većina jedrilica može primiti između 6 i 12 osoba. Za tačne informacije o kapacitetu konkretnog plovila, molimo vas da nas kontaktirate.

Šta je cabin charter i kako funkcioniše?

Cabin charter je opcija gde iznajmljujete samo kabinu na jedrilici sa skiperom, umesto cele jedrilice. Ovo je idealno za one koji žele da se pridruže grupi putnika i uživaju u jedrenju bez potrebe da iznajmljuju čitav brod.